13 Kasım 2010 Cumartesi

Çalışan kadın daha mutlu iddiası

Ev kadınlarının çalışan kadınlara oranla evliliklerinden daha az memnun olduklarını açıklandı. İşte çalışan kadının mutlu olmasının nedenleri

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Halk Sağlığı Hemşireliği
Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behice Erci ev kadınlarının
çalışan kadınlara oranla evliliklerinden daha az memnun olduklarını söyledi.

Doç. Dr. Erci yaptığı açıklamada kız çocuklarının eğitiminin önemine dikkati çekerek ebeveynlerin özellikle kız çocuklarının geleceğini düşünerek en iyi şekilde eğitim almaları için imkanlarını seferber etmesi gerektiğini vurguladı.

Yaptıkları bilimsel bir çalışmada çalışan kadınların ev hanımlarına oranla evliliklerinden daha fazla memnun olduklarını belirlediklerini anlatan Erci "495 kadınla yaptığımız araştırmada ev kadınlarının evliliklerinden daha az memnun olduklarını belirlemiştik" diye konuştu. Bunun altında çeşitli nedenler olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ercişunları söyledi:

"Ev hanımlarının evliliklerinden memnun olmamalarının nedeni; evlilik beklentilerinin karşılanmamasıdır. Fakat çalışan kadın hem evde hem daha üretken olduğu başka alanlarda uğraş veriyorlar. Bu da evliliklerinde daha mutlu olmalarını sağlıyor.

Kadının çalışması gerek ruh gerekse beden sağlığı açısından da çok önemli. Çalışan kadının kapasitesi arttığıüretken olduğu isteklerinikabul ettirebildiği ve maddi bir kazancı olduğu için yaşam sevinci daha fazla."Yapılan bir başka bilimsel araştırmada da ev kadınlarının ruhsal problemlerinin daha fazla olduğunun belirlendiğini sözlerine ekleyen Erci"Çalışan kadın üretmenin sevincine yaşıyor. Bu da evlilikteki memnuniyeti artıyor" dedi

Hiç yorum yok: