3 Kasım 2010 Çarşamba

Avantajix ile İnternet Alışverişlerinizden Para Kazanabilirsiniz


 Avantajix
Avantajix
Avantajix alışverişlerinizden para kazanma sistemi
Avantajix nedir?Avantajix internet üzerinden para dağıtan teknolojik bir platformdur.
Avantajix’te listelenmiş bir mağazaya girip oradan alışveriş yaptığınızda, mağaza Avantajix’e bu alışveriş karşılığında bir komisyon öder.
Avantajix kendisine ödenen bu komisyonun tamamını -evet, %100’ünü- size “para iadesi” adı altında geri verir.
İnternet hayatımıza girdiği günden beri artık hayatı onsuz düşünemez olduk. Artık onunla haberleşiyor, onunla araştırıyor, onunla alışveriş yapıyoruz. Bu durum yepyeni hizmetlerin ortaya çıkmasına da imkan tanıyor. Bunlardan biri de Türkiye’nin ilk ve tek “Para İade Sitesi” olan Avantajix.
Sitenin kurucu ortaklarından Güçlü Kayral’a göre “Türk halkının hızla büyüyen bir oranı internet üzerinden şu veya bu şekilde para harcıyor. Ama internetin tüm avantajlarından haberdar olduğunu söylemek zor.” Kayral bu tezini şöyle açıklıyor: “İnternette alışveriş yapanlar, reklamlar, haberler veya arkadaşları vasıtasıyla haberdar oldukları sitelerden alışveriş yapıyorlar. Bunlardan bir bölümü de karşılaştırma siteleri vasıtasıyla daha uygun fiyatlar bulabileceklerini düşünüyorlar. Ama her arkadaş herşeyi bilmediği gibi, her karşılaştırma sitesi de başka bir sonuç veriyor. Bu nedenle yurtdışında çok başarılı olmuş ama Türkiye’ye daha önce girmemiş bir sistemi getirdik: Para İade Sistemi.”
Bayi komisyonunu müşteriye geri ödeyen bayi: AvantajixAvantajix’in bir diğer kurucu ortağı olan Tunç Buyurgan siteyi ve sistemi şöyle anlatıyor: “Türkiye’de ticaret öteden beri alıcıyla satıcının fiyatta pazarlık yapması üzerine kurulmuştur. Öyle ki bu artık bir oyun halini almış, satıcılar da fiyatlarına “pazarlık marjı” denen miktarı ilave etmeden fiyat belirlemez olmuşlardır. İnternetin gelmesiyle pazarlık imkansız hale gelmiştir. Buna Alışveriş Merkezlerindeki artık fiyat tartışılmasının ayıp olduğu fiks etiketli sistem de eklenince Türkiye birdenbire Avrupa’nın en pahalı ülkelerinden biri haline gelmiştir.”
Tespitlerini açıkladıktan sonra çözümün “Para İade Sistemi” olduğunu iddia eden Buyurgan şunları söylemekte: “Aslında yapılacak şey basit. Fiyatlar yine fiks olur, ama bazı mecralarda indirim arayan o eski ve büyük kitleye hitap edebilirsiniz. Çünkü promosyon, avantaj, kampanya, indirim, fırsat.. bunlar sihirli kelimelerdir. Şimdi bu kelimelere bir yenisini daha ekliyoruz: Para iadesi.”
Para iadesinin aslında bayi komisyonundan başka birşey olmadığını da söyleyen Buyurgan’a göre kurmuş oldukları Avantajix.com sitesi, aslında herkesin bayisi olan bir site. Bu site üzerinde çeşitli mağazalar para iadesi öneriyorlar. Hatta aslında onlar hiçbirşey önermiyorlar. Çünkü Avantajix satış yaparsa Avantajix’e bayi komisyonunu ödüyorlar. Avantajix te çok şaşırtıcı bir şey yapıyor: Bu bayi komisyonunun tamamını o alışverişi yapan kişiye ödüyor.”
İşte bu yepyeni bir sistem. İnternetin bayiliği öldürdüğü söylenen bir dönemde bayiliğin internete yepyeni bir kan getirmesi. Buyurgan devam ediyor: “İnternetin bayi ve aracıları öldürdüğü söyleniyor. Bu eksik bir bilgi. Çünkü artık müşteriden komisyon alan aracı ve bayi çağı bitti, müşteriye komisyon ödeyen aracı ve bayi çağı başlıyor.”
İndirim’in indirim olmayan şekli: “Para iadesi”Buyurgan, sistemi anlatırken şunun altını çizmeyi de ihmal etmiyor: “Biz Avantajix’te indirim vermiyoruz. Para iadesi veriyoruz. İkisi başka başka şeyler.”
İndirim yaparken bazen istenmeyen pozisyonlara düşebilirsiniz. Bir kişiye indirir diğerine indirmezseniz ciddiyetinizden şüpheye düşülür. Dün normal fiyattan sattığınız ürünü bugün indirime sokarsanız, dün aynı malı daha pahalıya almış olan müşterinizi kırarsınız. Üstelik indirimi denetleyen kurallar vardır. İndirim belli sezonlarda yapılması gerekir. İndirim yapılan ürün sezondaki ürünün aynısı olmalıdır. Vesaire vesaire. Fakat para iadesi sizin verdiğiniz bir indirim değildir. Para iadesini veren sizin bayinizdir. Yani siz satışı yapan bayiye bayi komisyonu ödersiniz. Eskiden bu komisyon bayinin cebine girerdi, şimdi biz bunu Türkiye’de ilk defa “ne komisyon alırsak hepsini müşteriye geri veriyoruz” diyoruz. Sonuçta indirime benzeyen ama indirim olmayan bir şekil...”
Aslında sistem çok basit. Müşteri www.avantajix.com adresine girip, istediği dükkanı tıklıyor ve o mağazadan alışveriş yapıyor. O mağaza Avantajix’e bayi komisyonunu ödüyor. Avantajix te bunun tamamını “para iadesi” adı altında müşterisine veriyor. Bu sayede aslında alışveriş yapan müşterinin hiç hesabında olmayan bir para yaratılmış oluyor.
Avantajix bu hizmetini sadece üyelerine veriyor. Üyelik bedava. Eğer alışveriş olursa, para iadesinin ilk 10 Lirası senelik hizmet bedeli olarak kesiliyor. Alışveriş olmazsa zaten hizmet bedeli olmuyor. Güçlü Kayral Avantajix’in müşterilerine hiçbir zaman kredi kartı sormadığını, bu yıllık hizmet bedelini de ilk alacakları para iadesinden kestiklerini ve gerisini müşterilerine ödediklerini anlatıyor.
Avantajix’i tanıdıkça sistemin ne kadar enteresan olduğunu da fark ediyoruz. Üzerinden arkadaşınızı çağırınca ödül alabiliyorsunuz. İsterseniz para iadesini kendiniz almayıp bir hayır kurumuna bağışlayabiliyorsunuz. İnternet şüphesiz sürekli yenilik ve fırsatlar dünyası demek.

Hiç yorum yok: